Pyetjet më të shpeshta

SHËRBIMI NDAJ KLIENTIT

Si të regjistrohem?

Forma e regjistrimit është e thjeshtë. Në pjesën e sipërme të uebfaqes tonë në anen e djathtë e keni ikonën e njeriut virtual, pasi që ta keni klikuar ikonën ju do të udhëzoheni nga uebfaqja për hapat e mëtejshëm. Arsyja e hapjes së llogarisë ne Sasch bëhet për arsye të ndryshme. Anetarësimi është i nevojshëm për ta mundësuar blerjen e produkteve në Sasch si dhe informimin nga ana jonë për më të rejat nga platforma.

Si mund të blej në Sasch?

Pasi të jeni bërë pjesë e platformës sonë duke u regjistruar në të, blerja do të jetë shumë e thjeshtë në qoftëse keni vendosur cilin produkt dëshironi ta blini. Për çdo produkt që gjendet në faqen ueb ekziston butoni "SHTO NË SHPORTË" ose "BLEJE MENJËHERË", pasi të keni përzgjedhur madhësinë dhe ngjyrën e dëshiruar ju do të udhëzoheni në formë automatike për hapat e radhës që duhet t’i përfillni për tu mundësuar blerja.

Format e pagesës?

Pagesa bëhet me metodën "CashonDelivery" ose thëne ne shqip me para në dorë. Gjatë pranimit të produktit nga ana e blerësit atëherë kryhet edhe pagesa te personi i cili e bën transportin e porosisë.

A mund ta ndërroj produktin?

Po. Politikat e kthimit të cilat i njohim deri tani janë politika që në fakt e mundësojnë vetëm ndërrimin e produktit me një produkt tjetër në vlerën e njëjtë të të hollave dhe nuk e mundësojnë kthimin e të hollave. Kthimi mund të bëhet në afat prej 48 orëve në hapësirat e butikut të cilit i përket produkti, afat ky i cili llogaritet pas mbërritjes së produktit te blerësi. Për tu mundësuar kthimi i produktit, produkti duhet të jetë i pa dëmtuar dhe me etiketën e blerjes.

Si mund ta anuloj një porosi?

Për anulimin e porosive, duhet te kontaktohet stafi nëpërmjet telefonit, apo nëpërmjet rrjeteve sociale.

Shporta juaj (0)

Nuk ka produkte në shportë